Der var engang en mand……

Eksamen passerede og det sorgløse liv efter ræset pressede sig unægteligt på. Glemt var de velmente formaninger og andre tog deres pladser. Tre år gik. En aften, da var jeg ude at gå en tur i den lune københavnske luft, slog mine fødder et smut ind omkring Vestre Kirkegård. Det var en lys aften og byens lyde fortonede sig som hule dunk.
Jeg gik og tænkte over hvor forskellige gravsteder i grunden er. Det slog mig at gravsteder til forveksling ligner mennesker, måske endda de mennesker som ligger under dem? Jeg ved ikke hvor længe jeg havde opholdt mig foran en grav, men jeg blev afbrudt af nogle slæbende skridt, som sparkede sig ned i stiens småsten. Jeg kiggede tilbage over skulderen og genkendte svagt skikkelsen. Det var min gamle religionslærer. Da han kom op på siden af mig, hilste vi på hinanden og jeg præsenterede mig. Jeg kunne i hans øjne se, at han havde svært ved at placere mig på den lange kæde af studerende, som han havde haft igennem årene.
Det blev mere og mere tydeligt, at han ikke anede hvem jeg var.

Jeg havde jo siddet på min stol på Frederiksberg Lærerseminarium og hørt ham gang på gang sige: – Hvad nytter det at I har lært de store historier, hvis I ikke fortæller dem videre?

Han vidste stadig ikke hvem jeg var, men sagde: – Jah, det er jo meget godt alt sammen, men får du fortalt? Næppe var hans sætning ebbet ud, førend jeg følte en kulde snige sig op igennem mine bukseben. Kulden snoede sig op ad min ryg, lagde sig omkring min hals som en løkke og landede isnende på mine læber.
– Nej, ikke endnu, fremstammede jeg, mens min ånde opløstes i den varme aftenluft. – Jamen så få dog begyndt! spruttede han og med sine slæbende skridt, fortsatte han videre ud i aftenluften. Dagen efter gik jeg ned på Lyrskovsgade bibliotek. Lånte billedbogen om Loke der narrer dværgene Brok og Sindre. Få ord – mange billeder. Let at lære udenad. Næste dag fortalte jeg i SFO’en for børnene, som stirrede måbende ud af vinduet efter de høje bjerge, som ”ikke var der”.

Siden den dag har jeg kaldt mig historiefortæller.

Jeg har bl.a. lavet:.

"Lystløgner Aften" på 8. sæson
"FortællerAngreb" på 180 skoler
60+ workshops og 800+ arrangementer
ejer af Ordskaber.dk
Fortalt for 100.000+ øjne og ører
B7 Baltic EU-project i Tallinn Estland
Hybridbogen Grum & Grumset
Historiefortælling projekter i kommuner over hele landet
Speakopgaver
Lederuddannelse
Uddannet lærer
Ledelseserfaring


Kunder